Ekonomi

Türkiye’nin ilk HİSSE TV Çalıştayı düzenlenecek

Televizyon izleme alışkanlıklarının değişmesi ve HİSSE TV’lerin artmasıyla artan yasa dışı yayınların önlenmesi amacıyla 7-8 Şubat’ta Bostancı Greenpark, RTÜK, BTK, İçişleri Bakanlığı, Bakanlık platformlarının katılımıyla TUYAD öncülüğünde Ticaret Bakanlığı, Siber Suçlar Şube Müdürlüğü ve diğer ilgili kuruluşlarca yürütülmektedir. Otelde bir atölye çalışması düzenlenecek.

PAY TV platformlarının temel sorunlarının ve bu sorunların çözüm yollarının aranacağı çalıştayda, IPTV Platform hizmetlerinin IP kutuları üzerinden izinsiz sunulmasının, özellikle orijinal içeriklerin üçüncü kişiler tarafından izinsiz ve izinsiz yayınlanmasının önlenmesi ve çalışmalar yapılmasına yönelik çalışmalar yapılacak. Ticaret Bakanlığı mevzuatında platformlar lehine, şifreli yayınlardan elde edilen gelirlerin bir kısmının korsanlıkla mücadeleye tahsis edilmesi gibi konular görüşülecek.

“PLATFORMLAR ABONE KAYBEDİYOR!”

TUYAD Başkanı Hayrettin Özaydın, internet üzerinden yayın yapan TV ve isteğe bağlı yayın hizmeti platformlarının yayın içeriklerine büyük bütçeler ayırdığına dikkat çekti. “Yerli ve yabancı pek çok dizi, talk show, sinema, yerli ve yabancı pek çok spor etkinliğinin yayın haklarını almak için ciddi maliyetlere katlanan yayın kuruluşları, birçoğu da olmak üzere yüksek maliyetlere rağmen sahadaki varlıklarını sürdürmeye çalışıyor. ödemeleri dövizle yapılan ve yurt dışı menşeli tezgah altı (IPTV) kuruluşlardır. Platformlarımız yukarıda bahsi geçen içeriklere ilişkin yurt içi ve yurt dışında birçok ödeme taahhüdü vermekte ve bu içerikleri yurt içinde son kullanıcılara pazarlayarak ödeme taahhütlerini yerine getirmeye çalışmaktadır. Bu hukuki durumu ihlal eden ve tereddüt etmeden, ‘Türkiye’nin En Güvenilir IPTV SUNUCUSU’ unvanıyla saygın veya umursamaz davranan; “Tüm ulusal ve spor maçlarını, tiyatro yayınlarını, dizileri tüm platformlardan ücretli olarak, herhangi bir lisans veya yayın kalitesi garantisi olmadan satıyorlar.”söz konusu.

Özaydın, yasa dışı sunucuların sunduğu IPTV hizmetlerinin de etkisiyle sektörün her geçen gün haksız rekabetle boğuştuğunu ve ne yazık ki abone kaybettiğini belirtti. “Son iki yıldır BTK raporlarında da açıkça görüldüğünde PAY TV platformlarının canlı yayınlarının azaldığı açıkça görülüyor. “Tüm hukuki sorumluluklarını yerine getiren, abonelik sözleşmeleri akdeden yerli ve yabancı PAY TV platformlarımızın hakları korunmalıdır.”dedi.

ÇALIŞTAYA DAVETLİ KURUMLAR

Digiturk, Turkcell, Tivibu, Dsmart, Türksat, Türk Telekom, Filbox, S Sport, BluTV, Saran Holding, Tod TV, Exxen, TrtTabii, Netflix, Gain, 3X Media, Media Distillery, Piko Tv, Kanal 7, Hale İletişim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu