Haber

Japonya’da Kara Öz Savunma Kuvvetlerine ait helikopter kazasında altıncı ceset bulundu

TOKYO, 2 Mayıs (Xinhua) — Japonya’nın en güney eyaleti Okinawa açıklarında bir Japonya Kara Öz Savunma Kuvvetleri helikopterinin karıştığı kazanın enkazından altıncı bir kişinin cesedi çıkarıldı.

Japonya merkezli Jiji Press’in Kara Savunma Kuvvetleri’nden bildirdiğine göre, ceset Pazartesi günü özel bir hurda şirketi UH-60JA helikopterinin görünen enkazını kaldırmaya hazırlanırken bulundu. Ceset, enkaz su altına taşındığında ve deniz tabanından çıkarıldığında bulundu.

Jiji Press, cesedin yetişkin bir erkeğe ait gibi göründüğünü ve üzerindeki kıyafetlerin Kara Öz Savunma Kuvvetleri üyesi olduğunu gösterdiğini ve Savunma Güçlerinin cesedi teşhis etmek için çalıştığını bildirdi.

Öte yandan yayıncı kuruluş, 16 Nisan’da yapılan derin deniz dalışı sonrasında gün yüzüne çıkarılan 5 cesedin kimliklerinin belirlendiğini kaydetti.

6 Nisan’da, 10 Kara Öz Savunma Kuvvetleri personelini taşıyan bir helikopter, Okinawa’nın Miyakojima Adası’ndaki havalimanının yaklaşık 18 km kuzeybatısında radardan kayboldu. Olayın kaza olduğu tahmin ediliyor.

puturge-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu