Haber

Yeni Rakı’dan ‘yasadışı’ seçim reklamı! Büyük tepki aldı

  • HABER7

sosyal medyada dolaşan yeni rakı Reklamda içki masalarında kutlama görsellerine yer verildi. Oyuncu Nejat İşler’in oynadığı reklam filminde insanların her yerde rakı içerek kutlama yaptığı görüldü. Boğaziçi Üniversitesi önünde birbirine sarılan öğrencilerin sahnesi, meyhanede, deniz kenarında ya da evlerinde rakı bardaklarını tokuşturan vatandaşların görüntülerinde dikkat çekti.

LGBT eşcinseller de dahildir. yeni rakıreklam sineması seçim bildirimiİlanda; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi kaybetmesi ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanması durumunda rakı sofralarında sevinç çığlıkları atılacağı mesajı verildi.belirtildi.

Reklam sinemasına tepki gösteren sosyal medyada çok sayıda kullanıcı, seçime sayılı günler kala böyle bir görseli paylaşmanın anlamlı olduğunu vurguladı.

  • Yeni Rakı’nın reklam sinemasının reklam ajansı BLAB İstanbul tarafından hazırlandığı öğrenildi.

Ticari sinemanın sonunda” 29 Ekim gelince biz de böyle kutlayacağız. Birbirimize sarılıp yeniden başlayacağız. 100. yılında Cumhuriyet için her sofrayı kuracağız” sözlerine yer verildi.

Reklam sinemasının sahibi olan muhalif medya, Yeni Rakı klibinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine göndermeler içerdiğini yazdı.

onedio.com ise “Yeni Rakı’nın Cumhurbaşkanlığı Seçimini Ima Eden 100. Yıl Reklamı: ‘O Gün Geldiğinde Nasıl Kutlayacaksınız?'”başlıklı yazısını daha sonra siteden kaldırarak yok etti.

HER YERDE YAYINLADILAR, HUKUKU TÜRKİYE’DE BULDULAR

Yeni Rakı Global adıyla yayınlanan reklam sineması Instagram, Facebook ve Youtube sayfalarında yayınlandı. yeni rakı AlmanyaGörüntüler ayrıca Instagram, Facebook ve Youtube sosyal medya kanallarında da paylaşıldı.

Ancak içki reklamının yasak olduğu Türkiye’de 2005 sayılı yasa gereğince içki satışı yasaklanmıştır. Resmi hesapları üzerinden Türkiye’de paylaşmadı. . Reklam yasağını aşmak için sosyal medyada sinema paylaşımı yaptığı görülen Yeni Rakı’nın “yasa etrafında dolaştığı” söylendi.

Böylece rakı reklamı, sosyal medyadaki geçersiz kullanıcıların bulunduğu hesaplar üzerinden geniş kitlelere yayıldı.

Türkiye’den Yeni Rakı’nın resmi hesaplarındaki görüntüye giriş yaparken ” Yükleyici, bu videoyu ülkenizde kullanıma sunmadı‘ uyarısı çıktı.

  • 4250 sayılı Alkollü ve Alkollü İçkilerin Münhasırlığına Dair Kanunun 6. maddesi şu şekildedir:

    “Alkollü içeceklerin hiçbir şekilde tüketiciye reklamı ve tanıtımı yapılamaz. Bu ürünlerin kullanımını ve satışını özendirici veya özendirici kampanya, promosyon ve etkinlikler yapılamaz.”

 

KAYNAK: HABER7

payasajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu