Haber

İstanbul’a Gelme Planı Yapan PKK’lıya Hapis Cezası

İstanbul’a terör örgütü PKK kamplarında eğitim ve eylem amacıyla geldiği için 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Ünal Güneş hakkındaki davanın gerekçeli kararı açıklandı. Gerekçeli kararını açıklayan mahkeme, sanığın Yunanistan’da geçirdiği 6 aylık süre içinde yaptıklarına ilişkin somut bir savunma yapamayacağını, savunmalarının suç ve cezadan kurtulmaya yönelik olduğunu belirtti.

2021 yılında silahlı terör örgütü PKK’nın Yunanistan ve Irak’taki kamplarında eğitim aldığı ve ardından eylem yapmak için İstanbul’a geldiği iddia edilen Ünal Güneş, 9 Eylül 2022’de tutuklandı. Daha sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı ve Güneş hakkında 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 18 Mayıs’ta görülen duruşmada karar açıklandı ve Güneş, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanığın kaçma ihtimalinin bulunduğu gerekçesiyle tutukluluğun devamına karar verdi.

Savunmalarının suç ve cezadan kaçınma amaçlı olduğu bildirildi.

Mahkeme heyeti davaya ilişkin gerekçeli kararını açıkladı. Açıklanan gerekçeli kararda, Güneş’in Yunanistan’da geçirdiği 6 ay boyunca yaptıklarına ilişkin esaslı bir savunma yapamayacağı, savunmalarının suç ve cezadan kurtulmaya yönelik olduğu ve bu nedenle itibar görmediği belirtildi. Güneş’in silahlı terör örgütünde eğitim alarak kod isim kullandığının da belirtildiği gerekçeli kararda, aktif rol alan silahlı terör örgütü mensuplarının kovuşturmaya uğramamak, diğer örgüt üyelerinin tespit edilmesini önlemek, telefonlarının dinlendiğini düşündükleri için açığa çıkmamak ve örgüt faaliyetlerini gizli yürütmek amacıyla telefon görüşmesi yapmadıkları kaydedildi. Açıklanan kararda, sanığın örgütün talimatlarını yerine getirecek durumda olduğu, örgüt içinde bulunduğu, bu nedenle örgüte bilerek ve isteyerek katıldığı, örgütün bir parçası olmak istediği ve bu amaçla faaliyet gösterdiği de belirtildi. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu